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THE ISSUE
The grievance reads:

"Job notice for a Welder in Cold Strip 1 end 2
was improperly posted."”

Relief sought:

"That all job openings be posted properly and in
accordance with provisions of the Contract."

DISCUSSION AND DECISION

The Union alleges that there is a past practice where
Welder vacancies are posted but not filled in other departments
that they are then posted in the Weld Department and filled
in accordance with seniority. The Company disputes the exist-
ence of such a practice.

Although the Union has not sustained its burden of proof
to show the existence of such a procedure by clear and specific
evidence, even if 1t were to be assumed arguendo that such a
practice did exist, it would not be "consistent with this
agreement"” as provided under Article XIV, Section 5.

A careful reading of Article VII, - "Seniority" in its
entirety fails to disclose any language that would support
the claim of a right to be transferred to another department
based upon seniority standing in one's own department. The
Grievant did not have seniority in the Cold Strip Departments.

Article VII, Section 13 entitled "Transfers" rejects such

a concept. It conditions the employee's request to transfer




upon the Company's acceptance by the employment of the phrase -
"if transferred". There is no language that provides that his
seniority standing in his "own" department is to be a relevant
consideration. If an employee had a right by virtue of his
seniority in his “"own" department to transfer, then it would bte
in conflict with the Company's expressed right to determine
whether it would accept the employee's request. This matter is
of such importance that if the Parties had intended that the
"bridge" between separate seniority units was to be traversed by
seniority instead of by transfer they would have incorporated at
least some language expressing such an intention. Certainly
Article VII, Section 10 does not do this. The only posting re-
quirement is contained in Article VII, (a2) (2). It clearly
limits the posting to "the Bulletin Board in the department
involved”. (Emphasis added)

Reference is made only to employees "in such department"
applying. Clearly, if the Parties intended a further procedure
that would subsequently require posting in other departments
with the right of such employees to then apply this would have
been spelled out.

While not required to do so, it certainly is a desirable
procedure_to continue giving notice to employees in the Weld
Department of opportunities for transfer.

AWARD

The grievance is denied.

(signed) Peter M. Kelliher

PETER M. KELLIHER

Dated at Chicago, Illinois
this 19th day of August, 1960
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